Monday
28.05.2018
12:23
Welcome Guest
RSS
 
botanologos.gr
Home Sign Up Log In
Каталог статей »
Site menu

Section categories
botanologos [26]
Ferapiies [17]
diafora [2]
omorfia [25]

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Home » Articles » botanologos

Ειδικά συμπληρώματα
logoΕΙΔΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑnature

DIG-MAX (Οξεόφιλος)   400mg / 50 κάψουλεςDIG-MAX_400Συστατικά: Σύνολο γαλακτικών βακτηρίων 400 mg : Oξεόφιλος Λακτοβάκιλλος 80%, Staphylococcus thermophilus 15%, Λακτοβάκιλλος Bulgaricus 5%.
Ιδιότητες: Προβιοτικό συμπλήρωμα υψηλής ποιότητας, άριστη πηγή για όσους επιθυμούν έναν γρήγορο εμπλουτισμό του λεπτού και παχέος εντέρου με ενεργά ωφέλιμα βακτήρια. Ενδείκνυται για όλες σχεδόν τις παθήσεις των εντέρων. Προλαμβάνει και ελέγχει τα συμπτώματα των φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου, την ελκώδη κολίτιδα και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, συνίσταται για τις τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, για την καλή λειτουργία του παχέος και λεπτού εντέρου, διευκολύνει την  πέψη των πρωτεϊνών, των λιπών, των υδατανθράκων και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Είναι ιδανικό για την δυσπεψία, για φουσκώματα, αέρια και κοιλιακούς πόνους, συνίσταται για την αποτροπή των συμπτωμάτων της διάρροιας που οφείλεται στην χρήση αντιβιοτικών ή άλλων φαρμάκων, τροποποιεί την βακτηριακή ισορροπία στο έντερο και έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Προτείνεται σε περιπτώσεις διάρροιας ή δυσκοιλιότητας. 
Ο γαλακτοβάκιλλος οξεόφιλος είναι το κύριο είδος ευεργετικών βακτηρίων που βρίσκονται στο λεπτό έντερο. Υπάρχει επίσης στον κόλπο της γυναίκας, κάτι που είναι απόλυτα φυσικό και επιθυμητό, αφού βοηθά στον έλεγχο των επιβλαβών βακτηρίων και μυκήτων. 
Ο οξεόφιλος είναι αναερόβιο κατά βάση βακτήριο, μπορεί όμως υπό δεδομένες συνθήκες να γίνει αερόβιο. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί μπορεί να στερήσει το οξυγόνο από βλαβερούς αερόβιους μικροοργανισμούς για τους οποίους το οξυγόνο είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους.
Ο οξεόφιλος είναι ουσιώδους σημασίας για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, και για την καλή πέψη ειδικότερα, δεδομένου ότι παράγει ένζυμα που βοηθούν την πέψη των πρωτεϊνών, των λιπών και κυρίως, των γαλακτοκομικών προϊόντων. Πράγματι ο οξεόφιλος παράγει το ένζυμο λακτάση που είναι απαραίτητο για την πέψη (υδρόλυση) της λακτόζης. Η λακτόζη είναι ένας διζαχαρίτης που βρίσκεται στο γάλα. Σε αρκετά άτομα η έκκριση λακτάσης από τους αδένες του λεπτού εντέρου είναι ανεπαρκής, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως αέρια και διάρροια, μετά την κατανάλωση γάλακτος και σπανιότερα γαλακτοκομικών προϊόντων. 
Άτομα που υπόκεινται σε αγωγή αντιβίωσης παρουσιάζουν αποκατάσταση της πεπτικής λειτουργίας 3-4 ημέρες μετά τη διακοπή της αντιβίωσης και τη χορήγηση οξεόφιλου σε κάψουλες. Άλλοι ασθενείς που είχαν συμπτώματα κακής πέψης φουσκωμάτων, αερίων κοιλιακών πόνων και πίεσης στο υπογάστριο, οι οποίοι δεν είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με αντιβιοτικά, παρουσίασαν βελτίωση μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση οξεόφιλου. Βελτίωση επίσης παρουσίασαν και οι ασθενείς με δυσανεξία στη λακτόζη (στο γάλα) (Vnitr Lek, 1994, 40¨79-83).
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ενώ μέχρι σήμερα επικρατούσε η άποψη ότι η λήψη οξεόφιλου θα έπρεπε να ακολουθεί την αγωγή με αντιβιοτικά, αυτό δεν ισχύει απόλυτα και μπορεί να γίνεται και παράλληλη χρήση. 
Αυτό επιβεβαιώνεται και από μελέτες (Amer J Hosp Pharm, 1979, 36¨754-57, Clin Ter 1991 136:409-13) σύμφωνα με τις οποίες η προληπτική χορήγηση σκευασμάτων οξεόφιλου μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή εμφάνισης διάρροιας σε άτομα που κάνουν θεραπεία με αντιβιοτικά. Πάντως ορισμένοι ερευνητές συνιστούν αυξημένες δοσολογίες οξεόφιλου σε περιπτώσεις παράλληλης χρήσης, η δε χορήγηση αντιβιοτικών και οξεόφιλου να απέχει αρκετά (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα) κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά το τέλος της αντιβιοτικής θεραπείας η δοσολογία του οξεόφιλου μπορεί να μειωθεί. 
Ο οξεόφιλος παράγει φυσικά αντιβιοτικά, τα οποία όπως έχει αποδειχθεί, εμποδίζουν την ανάπτυξη περισσότερων από 20 επιβλαβών βακτηρίων. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 5 τέτοια αντιβιοτικά, μεταξύ αυτών η ασιντολίνη και η ασιντοφιλίνη. Σε αντίθεση με τα συνθετικά αντιβιοτικά, τα φυσικά αντιβιοτικά του οξεόφιλου δεν προκαλούν παρενέργειες. 
Ο οξεόφιλος καταπολεμά τα βακτήρια και την candida albicans τα οποία προκαλούν κολπίτιδες. Αποτελεί επίσης την ιδανική προστασία κατά της κυστίτιδας. 
O οξεόφιλος βοηθά στην παραγωγή ιντερφερόνης ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το ανοσοποιητικό σύστημα. Όπως κάθε παράγοντας που συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, πέραν όμως αυτού οι αντικαρκινικές του ιδιότητες οφείλονται κυρίως στην ικανότητά του να αλλοιώνει τη δομή ορισμένων ενζύμων που παράγονται από βλαβερά βακτήρια και τα οποία έχουν την δυνατότητα να μετατρέπουν ουσίες προκαρκινογόνες σε καρκινογόνες (European Journal of Cancer Prevention Aug 1992, J nat Can Inst. 1990 64(2)¨263-5).
Ο οξεόφιλος έχει ακόμα αντιιϊκές ιδιότητες και επιπλέον παράγει γαλακτικό οξύ και υπεροξείδιο του υδρογόνου δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα περιβάλλον μη ευνοϊκό για τους ιούς και τα μικρόβια.   
Συσκευασία: Φιαλίδιο με 50 κάψουλες.
Τρόπος χρήσης: Λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής, τρεις (3) κάψουλες ημερησίως.
Κωδικός: ΝΕ2133

OSEOMAX_60Συστατικά: Θειική Χονδροϊτίνη 200mg, Biocell (υδρολυμένο κολλαγόνο) 100mg, Bιταμίνη C 60mg, Μαγγανίτης 1mg.
Ιδιότητες: Τα τελευταία χρόνια η χρήση του υδρολυμένου κολλαγόνου (Biocell), διαδόθηκε στην Ευρώπη (ιδιαίτερα στη Γερμανία) και στις Η.Π.Α.. Δεν ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων αλλά εντάσσεται στα συμπληρώματα διατροφής και μάλιστα στην Αμερική είναι το μοναδικό προϊόν που έχει προστασία ευρεσιτεχνίας για την αναγέννηση του αρθρικού χόνδρου. Το υδρολυμένο κολλαγόνο το 2007 κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα. 
Θεωρείται μία αποτελεσματική και ασφαλής επιλογή για την αντιμετώπιση των αρθροπαθειών και ιδιαίτερα της οστεοαρθρίτιδας. 
Ενεργοποιεί ειδικά κύτταρα (τα χονδροκύτταρα) που ελέγχουν τον ρυθμό αναγέννησης του αρθρικού χόνδρου και ανιχνεύουν τις αλλαγές στη σύνθεσή του, κρατώντας μια ισορροπία ανάμεσα στην αναβολική και καταβολική διαδικασία, δηλαδή στην αναγέννηση και στην εκφύλιση. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η βελτίωση της λειτουργίας των αρθρώσεων και η μείωση του πόνου. 
Το υδρολυμένο κολλαγόνο είναι εντελώς ακίνδυνο και πολύ καλά ανεκτό χωρίς δεδομένα αλλεργικών επιδράσεων ή αλληλεπιδράσεων. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών του (αποτελεσματικό και ασφαλές), χορηγείται επισήμως σε όλους τους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας της Γερμανίας. 
Η Χονδροϊτίνη (ετεροπολυζαχαρίτης) είναι ένα από τα κύρια συστατικά των χόνδρων, οι οποίοι δρουν σαν «μαξιλαράκια» μεταξύ των οστών των αρθρώσεων, εμποδίζοντας την τριβή τους. Οι χόνδροι μπορεί να φθαρούν, λόγω ηλικίας ή βαριάς καταπόνησης (π.χ. με συνεχή ανύψωση βαριών αντικειμένων) οδηγώντας σε οστεοαρθρίτιδα, κατάσταση που μπορεί να είναι πολύ επώδυνη. Η χονδροϊτίνη έχει σημαντική προληπτική και θεραπευτική δράση κατά της οστεοαρθρίτιδας, αυξάνοντας την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και εμποδίζοντας τη δράση των ενζύμων που προκαλούν τη διάσπαση και τον εκφυλισμό των χόνδρων. Ο συνδυασμός της με το υδρολυμένο κολλαγόνου μεγιστοποιεί τη δράση της επιφέροντας εκπληκτικά αποτελέσματα. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διπλά-τυφλών κλινικών μελετών διάρκειας 4 τουλάχιστον εβδομάδων σημειώθηκε σημαντική μείωση του πόνου σε ομάδες οστεοαρθριτικών που λάμβαναν χονδροϊτίνη, σε σχέση με τις ομάδες που ελάμβαναν placedo (JAMA, 2000, 283:1469-75. Άλλες μελέτες 1-3 ετών έδειξαν σταμάτημα ή σαφή μείωση της φθοράς των χόνδρων και βελτίωση της κίνησης των αρθρώσεων στις ομάδες που λάμβαναν χονδροϊτίνη σε σχέση με τις ομάδες placedo.  
Φαίνεται ότι η χονδροϊτίνη έχει δράση και κατά της αρτηριοσκλήρωσης, σύμφωνα με μελέτες με ζώα και μία μελέτη με ανθρώπους. Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, 60 πάσχοντες από στεφανιαία νόσο έλαβαν 2000mg χονδροϊτίνης ημερησίως για 900 ημέρες. Κατά το διάστημα αυτό ένας μόνο στους 60 ασθενείς υπέστη οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, ενώ στην ομάδα που δεν ελάμβανε Χονδροϊτίνη (ομάδα placedo) ο αριθμός των οξέων επεισοδίων ήταν 16 φορές μεγαλύτερος (16 στους 60) (Atherosclerosis, 1972,16:105-18)
Άλλες μελέτες με ζώα έδειξαν ότι η χονδροϊτίνη βοηθά στη θεραπεία των σπασμένων οστών. Παρόμοιες μελέτες με ανθρώπους δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. 
Ο συνδυασμός της Χονδροϊτίνης μαζί με υδολυμένο κολλαγόνο,  βιταμίνη C, και Μαγγάνιο, δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τη χονδροϊτίνη μόνη της. Η χονδροϊτίνη συμβάλλει στην ελαστικότητα των χόνδρων, ενώ το υδρολυμένο κολλαγόνο βελτιώνει τη λειτουργία τους. 
Συσκευασία: Φιαλίδιο με 60 κάψουλες.
Τρόπος χρήσης: Λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής, μία (1) κάψουλα ημερησίως, μετά το φαγητό.
Αντενδείξεις-Προφυλάξεις: Όπως προαναφέραμε το υδρολυμένο κολλαγόνο είναι απόλυτα ασφαλές και ανεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η Χονδροϊτίνη θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής. Υπάρχει πάντως η θεωρητική πιθανότητα να έχει αντιπηκτικές ιδιότητες και ως εκ τούτου να αυξάνει τη δράση των αντιπηκτικών φαρμάκων. 
Κωδικός: ΝΕ2215
Category: botanologos | Added by: kiki (26.10.2010)
Views: 1388
Log In

Search

Site friends
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples